Saus / Kokos producten

Sojasaus is onmisbaar in de Aziatische keuken, ook in Thailand is dit dé smaakmaker bij uitstek. Er zijn honderden variaties, wat de keuze best ingewikkeld kan maken. Vertrouw nooit een recept waarin alleen ‘sojasaus’ wordt vermeld, want een Chinese, Japanse of Thaise sojasaus kan compleet anders smaken. Daarnaast wordt ook vaak vissaus, oestersaus, zoete chilisaus en natuurlijk ook pittige sriracha saus gebruikt om gerechten helemaal af te maken. Voor klanten die niet zo vaak Aziatisch koken hebben we veel producten ook in praktische kleine fles leverbaar.

 

In Nederland worden vooral bruine kokosnoten verkocht. Dit zijn oudere vruchten (kokosnoten zijn geen noten maar steenvruchten) met een harde schil en taai vruchtvlees. Jonge kokosnoten zie je hier niet zo vaak, in Thailand kom je ze overal tegen. Kokosmelk is veel romiger dan kokoswater en wordt veel gebruikt in Thaise gerechten. Kokospoeder wordt met name gebruikt in desserts maar dit poeder leent zich ook zeker voor warme gerechten.